Opgaver

Skidt er godt – og det er det stadig

For en affaldsnørd er det en nydelse at have hånden nede i … skidtet.

Affald og Genbrug, Roskilde Kommune


Samarbejdet med Skidt-er-godt (Affald og Genbrug, Roskilde Kommune) har bragt mange sjove ting med sig. Fra larmende lørdagsarrangementer på Stændertorvet med affaldsband, børn og limpistoler til roligere arrangementer i haveforeninger, udsmykning af pimp-your-bike-gevinst, magasiner, kampagner, annoncer …

Og kjolen!! Idéen opstod under en snak om genbrug. Katarina lagde mål til, og mødte frisk op til fotooptagelserne uden at stille spørgsmål til, hvad vi nu havde fundet på. Hun var vært på genbrugspladsen. Den forelskede kvinde, der forgæves ventede på skraldemanden, i bedste lady-vagabonden-stil. Han dukkede bare ikke op for der var kommet nye tømmetider. Og endelig som dronning af sortering i domkirkebyens kommune. Se filmen fra den første fotooptagelse og senere da kjolen går fra Skidt-er-godts kontor til receptionen på rådhuset.

Affald og Genbrug er et område, hvor man aldrig helt kan sætte to streger under resultatet og sige “Nu er det godt! Vi har gjort alt det, vi kunne.” Den optimale affaldsløsning findes ikke. Der vil altid være andet og mere at gøre. Det vigtigste er, at hver enkelt af os tænker over hvad vi gør, når vi smider ud. Kommer affaldet rigtigt videre? Skidt-er-godt vejleder og viser vejen, så kommunens borgere har en linje at følge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katarina i papirkjolen. Kjolen er syet af Luisa Chastina Holm. Foto Peter Jarvad.