Opgaver

Jeg gir 1 dag

Gaven fra Annabir, kan ikke byttes, men den kan gives videre hvis du ikke kan bruge den.

Din julegave


[Spring til gaven, hvis du allerede har læst indledningen]

Lakrids er altid godt … hvis man kan lide det. Det kunne min far ikke. Det sagde han ihvert fald. Når vi alligevel greb ham i at spise lakrids, så var det fordi han „ikke havde opdaget, at der var lakrids i isen/konfekten/bolsjerne.”

Lakrids med chokolade er lækkert for lakridselskere … og skabs-lakridselskere.

Selvom det nu er flere år siden, den første lakrids med chokoladeovertræk kom på markedet, så kan de fleste stadig huske, at det var en ny kombination. En ny måde at udfordre smagssanserne. En ny måde at kombinere produkter.

Det er helt ok at kalde det innovation. Vi kan også bare kalde det produktudvikling, eller at se nye veje og nye muligheder. Nogen gange sker det af sig selv. Andre gange sker det ved en fejl (fx cornflakes og post-it). Vi kan arbejde os frem til det, og somme tider tage nogle gode lange udviklingsskridt, hvis nogen kommer ind fra siden og siger ”kunne man også …” eller ”hvorfor gør I sådan?” Der kan være en god grund til at ”gøre sådan”, men det kan også være fordi ”sådan har man altid gjort” – og så kan det være, at en anden måde kan skabe forandring.

Designere arbejder med form. Form på farver, fonte, figurer, møbler, mønstre, indretning. Måden at arbejde med former er at stille spørgsmål, at undres, og at være nysgerrig. I virkeligheden er designere frygteligt nysgerrige. Vi kan ikke vælge fag, derfor er vi designere, for så har vi berøring med flere forskellige fag – og kan stille spørgsmål.

Alle problemer er designproblemer. For et problem er en tilstand, der ikke fungerer eller behøver fornyelse for ikke at dø. Løsningen er at ændre, justere, erstatte eller kombinere. I dag arbejder mange virksomheder med designtænkning (design thinking). Det er et metodesæt, mange designere ikke identificerer sig med, men virkeligheden er, at den er udsprunget af forskning af designerens arbejde. Designere har en anden tilgang til designtænkning, men det udelukker ikke et samarbejde på tværs af faggrænserne. Mere om det i artiklen på linkedin.

 har du et designproblem? Eller tænker du, måske har I det, men ikke kender det – ”der er bare et eller andet …” – så gi’r Annabir 1 dag

I har udfordringen, problemet, tanken, idéen. Noget I har talt om, ”det kunne være rart at få set på”. Jeg er hos jer en halv dag (kl. 9-14) og samler indtryk. Tilbage på Musicon strukturerer jeg mine indtryk, og giver mine input til hvad I kan gøre og hvordan I kommer videre. Uanset hvad jeg måtte foreslå er det jeres beslutning om I vil bruge det til noget OG med hvem I vil udvikle videre med. Min dag til jer er en uforpligtende nytårsgave.

 

Det kræver KUN at …

– I ringer og præsenterer mig for emnet, fornemmelsen, tanken, idéen.
– vi aftaler en dag, hvor jeg må være hos jer (kl 9-14).
– dén dag må jeg tale med og interviewe enhver jeg vil.