Forsiden

God stil er vi fælles om

Affaldssortering i den kreative bydel

Bydelsforeningen Musicon


Annabir er en af de frivillige parter i affaldsgruppen under bydelsforeningen for Musicon i Roskilde. Gruppens mål er at skabe de nødvendige rammer for at bydelens beboere, erhverv og brugere har nemt ved at sortere – og optimalt minimere – affaldet.

Gruppen iværksætter og udvikler sorteringsløsninger til affaldspladser, kontorer og afholdelse af arrangementer. Senest er affaldsspande fjernet fra kontorerne i Musiconhuset. Nu er kun papirfraktionen på kontoret, resten skal bæres til affaldssystemet på fællesarealerne.

Affaldsgruppen er i gang med at udvikle en indsats til almindelige affaldscontainere, der kan løse en affaldsudfordring under koncerter og arrangementer: De færreste gæster løfter låget på en affaldscontainer, for at komme af med ispapir, flasker, dåser oa. Det skal være nemt at komme af med affaldet i forbifarten. OG tydeligt at se i hvilken fraktion affaldet skal ende.

Den nye indsats bliver testet ved koncerterne i Byparken (Roskilde) i juli 2019, og under Rabalder 2019 på Musicon.

Annabir har flere gange arbejdet sammen med Affald og Genbrug, for at styrke formidling og effekt af sortering. Derfor var det naturligt at blive en del af affaldsgruppen, der er et forum hvor vi kan komme videre med vores nysgerrighed og lyst til at udvikle løsninger, der virker. Det er oplagt at afprøve og teste løsninger, nudging og formidling, i bydelen før det rulles ud i større skala.